Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » 2011 » Квітень » 20
ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 20.04.2011, 17:44 |

12 квітня актову залу Карлівськоі гімназії імені Ніни  Герасименко заповнили учні 6-7 класів, які були запрошені на конкурс читців віршів, присвячених Дню космонавтики та урочистим заходам до 90-річчя з дня народження нашого земляка, льотчика-космонавта, двічі Героя Радянського Союзу Георгія Берегового.
   Слухачі з цікавістю сприйняли інформацію ведучих – учнів 10-В класу Калюжного Костянтина та Машкаріної Лілії – про освоєння людиною космосу, роль українських учених та пілотів у підкоренні просторів Всесвіту. У хід розповіді впліталися чудові рядочки сучасних майстрів поетичного слова, зокрема гімназисти мали змогу прослухати вірші Миколи Упеника „До космонавта", Бориса Олійника „Мати", Миколи Луківа „Хата космонавта" та Наталії Козленко „Небо зорями рясніє".
   Звісно ж, як на будь-якому конкурсі, за виступами учасників уважно слідкувало та оцінювало їхнє старання журі у складі Жури Олени Євгеніївни – педагога - організатора, Плюти Людмили Іванівни – шкільного бібліотекаря та учнів-активістів Сутули Олександра (10-А клас) і Кошляк Анастасії (8-А клас). Доки журі працювало, школярі мали можливість перевірити свої знання з астрономії, відповівши на запитання вікторини, які їм люб’язно запропонували ведучі.          
   Олена Євгеніївна звернулася зі словами вдячності до учасників конкурсу, слушно зазначила, що ці діти на славу постаралися, щоб засобами художнього слова передати ту атмосферу радості, хвилювання й урочистості, яка розповідає нам про одну із славних сторінок людства – пізнання людиною космічних просторів. Голова журі нагородила переможців почесними грамотами. Ними стали учениця 9-А класу Крижановська Яна (ІІІ місце);
учениця 10-А класу Коновал Даша (ІІ місце);
а І місце розділили ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 20.04.2011, 17:29 |

       Напевне, і ви не раз, дивлячись на зорі, хотіли приблизитися до них, щоб збагнути їх неоціненну красу. А в цей час хтось уже досліджував цю безмежну далечінь…
   12 квітня 1961 року був здійснений перший політ у космос. Саме 50-ій річниці з дня його здійснення була присвячена виховна година в нашому класі. Ми охопили весь період досліджень у цій галузі: від перших спроб до впевнених кроків. Згадували про Сергія Корольова, який сконструював першу ракету, дізналися багато нових фактів із життя Юрія Гагаріна – першого космонавта, особливу у вагу звернули на подвиг вітчизняних героїв – Леоніда Каденюка та Георгія Берегового. Особливо приємним є те, що учні нашого класу активно співпрацювали з класним керівником – Антоніною Яківною – у підготовці виховного заходу. Під час проведення усного журналу „Крізь терни – до зірок!" звучали чудові поезії на космічну тематику, які нікого не залишили байдужим. Мої однокласники підготували змістовні розповіді про видатних космонавтів, досягнення яких викликали в нас захоплення.
   Справжнім сюрпризом для всіх стала поезія Василя Васильовича Соловйова, присвячена Георгію Береговому. Ми ще раз пересвід- чилися, якими талановивитими є ці люди.
    Багато хто з моїх однокласників уже визначився з майбутньою професією, але після години спілкування, імовір- но, хтось вирішить змінити свою дум- ку. Кому б не хотілося сягнути до зірок?
    Можливо, років через двадцять я почую про космічний політ, здійснений моїм однокласником. Лише уявіть, як 45 хвилин можуть змінити життєвий шлях людини!
    На мою думку, 13 квітня кожен присутній на виховній годині здійснив коротку уявну подорож у ... Читати далі »