Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » 2017 » Лютий » 05
ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 05.02.2017, 11:45 |

     Інтелект нації – багатство країни. Чому ж останнім часом, не дивлячись на реформи і зусилля міністрів, рівень успішності учнів неухильно знижується? Таке питання турбує багатьох. А відповідь знайшли харків'яни, створивши у 2006 році науково - педагогічний проект „Інтелект України”. Він спрямований на формування інтелектуальної еліти країни,  виявлення і підтримання обдарованих дітей. Саме їм через якихось 10-15 років випадає піднести Україну до справді європейського рівня розвитку.  
     Карлівська гімназія імені Ніни Герасименко від часу заснування була лідером району за впровадженням найновіших досягнень педагогічної науки. Тому за першим же покликом приєдналась до семінару, що днями відбувся в Харкові.        Поголос про «Інтелект України» вже тривалий час не дає спокою і педагогам, і адміністрації. Тому питання вивчали різнобічно і прискіпливо. Враження? Будь ласка.
1. Це справді сучасна і новітня система. Кожен урок має аудіовізуальний супровід, учні сприймають матеріал одразу всіма доступними каналами. При чому, відбором, упорядкуванням і наданням до використання матеріалів  опікуються самі наукові керівники проекту.  
2. Класи обладнано ноутбуками і телевізорами, чого цілком достатньо, щоб найновіша інформація стала доступною кожному учневі. 
3. Кожен учень має окремий зошит-підручник, у якому і пише, і читає, і виконує найрізноманітніші завдання. Ще й колекціонує свої досягнення, бо всі робочі зошити залишаються у дитини.
4. Матеріал настільки насичений і вивірений, що у школяра просто нема шансів чогось не зрозуміти чи пропустити. 
5. А чого варті тексти для читання! Дитина з нетерпінням чекає, коли вже м ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 05.02.2017, 08:08 |

КВН-це гра, КВН- це жарти, КВН – це сміх, КВН – це дружба

     Від душі повеселилися старшокласники, переглядаючи виступи команд КВН загальноосвітніх закладів району. Участь у жартівливих перегонах взяли 14 команд. Уже декілька років підряд від міста виступає спільна команда, у склад якої входять юні таланти гумору ЗОШ №1, ЗОШ №4 та гімназії. Перемогу виборола саме збірна команда.  Це скріплює дружні взаємини між учнями та педагогами шкіл міста. Кажуть, у КВНі бувають фінали, але не фініші, КВН ніколи не зупиняється!

     Тож найщиріші вітання переможцям та вдалої гри на зональних змаганнях.

Андрійченко Т.М., заступник директора по виховній роботі

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 05.02.2017, 08:03 |

 

Вчимось етикету

      Одним із завдань школи є виховання культури , а тому в річному плані нашого навчального закладу  передбачено цілу низку заходів на морально-етичну тематику. Щоб дітям було цікаво, класні керівники використовують найрізноманітніші форми та методи їх проведення. Одна із таких форм – майстер-класи. Нещодавно учні 3-Б класу практикувались культурі поведінки за столом під час церемонії чаювання. Класний керівник Яковлєва І.В. розповіла дітям про історію чаю, його різновидність, корисність  цього дивовижного напою  та  про традиції чаювання, презентувала   загальні правила сервіровки стола, а потім усе це втілили на практиці. Діти вчились правильно сервірувати столи, добираючи посуд та серветки одного кольору, правилам культури сидіння за столом, адже поведінка людини за столом – ціла наука..  Панувала  приємна і затишна атмосфера. А як було весело! Діти пили запашний чай,  спілкувалися, ласували смачненьким печивом, приготовленим дбайливими руками мам.

     Важливо, що діти на таких заходах засвоюють  не лише правила, як треба їсти за столом, але і вміння справляти приємне враження на оточення своїм зовнішнім виглядом, манерою говорити і спілкуватися, що нині вкрай необхідно і важливо.

 

Андрійченко Т.М., заступник директора по вих ... Читати далі »