Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » 2019 » Березень » 13
ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 13.03.2019, 14:04 |

Нові формати освіти: навчаємоефективно і з радістю
   


     «Справжня подорож у пошуках відкриття полягає не в тому, щоб шукати нові краєвиди, а в тому, щоб подивитись на них по-новому», - говорив Марсель Пруст. 
    11 березня в гімназії відбувся семінар-практикум «Нові формати освіти: навчаємо ефективно і з радістю». Фокус уваги заходу – формування нових професійних компетентностей учителів, підготовка до роботи в умовах реформування у сфері освіти у відповідності до Концепції НУШ, нових нормативних документів; створення словника нових педагогічних термінів. Учителі Яковлєва І.В., Мацак Н.С., Хомутник О.В., Лавроненко Н.М. зуміли зацікавити колег дієвими стратегіями методики викладання при переході від знаннєвої школи до школи компетентностей та залучити до практичного апробування запропонованих методів та форм роботи. 


Заступник директора з навчально-виховноїроботи Полтавська Л.П.


 

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 13.03.2019, 09:56 |

Великому Кобзарю присвячуємо

       9 березня в Україні відзначили День народження Тараса Шевченка. До цієї славетної події долучилися і школярі Карлівської  гімназії імені Ніни Герасименко. Великому Кобзарю присвячено цілий тиждень, протягом якого відбулося ряд заходів для різновікових категорій дітей: виставка літератури, конкурс малюнків «Чарівний світ творчості Великого Кобзаря» , виховні години «Шевченко – геній українського народу», флешмоб «Читаємо «Кобзар», конкурс читців «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів». Під час урочистої  ходи до пам’ятного знаку Кобзаря  учень 10-А класу Микола Пилипенко прочитав поезію про славетного українського митця.


Т.М.Андрійченко, заступник директора по виховній роботі
 

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 13.03.2019, 09:51 |

Навчання демократії через дебати


   1-3 березня в Дніпрі відбувся XІ Міжнародний дебатний турнір для учнів середніх шкіл “Dnipro Open 2019”, організований ГО «Нове бачення» разом з Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума». Його учасниками стала команда гімназистів (Грошовик Катерина, Безсмертний Михайло, Полтавський Владислав), тренер – Мороз Людмила Миколаївна. Наші юні дебатери продемонстрували свої знання, вміння, здобули безцінний досвід дебатування під час ігор та участі в майстернях відомих експертів із дебатних технологій. У кожного з них була можливість познайомитися з базовими поняттями демократії, зрозуміти, що таке толерантність, удосконалити навички аргументації.
   Юні гімназисти з 4 відбіркових раундів здобули 3 перемоги. Молодці! Адже це був їх дебют на дебатному турнірі. Теми, за якими дебатували учні, були нелегкими й спонукали їх до глибокого осмислення багатьох питань: «Соціальні мережі руйнують подвійні стандарти», «Вивчення історії сприяє подоланню байдужості». Хочеться відмітити, що в раунді, де давалося лише 30 хвилин на підготовку з закритої теми «Справжній патріот купує лише українське», команда «Дайвери» теж здобула перемогу. Участь у турнірі – це безцінний досвід, який допоможе не лише в навчанні, але й у спілкуванні, в повсякденному житті, у становленні кожного як особистості.
 

Мороз Людмила Миколаївна