Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 31.10.2016, 17:00 |

Нестиму я в душі вкраїнський стяг
Й боротимусь за щастя і свободу,
Бо я обрав важкий і світлий шлях -
Служити українському народу!


   Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій багатостраждальній Україні. Живучи під мирним небом, у злагоді один з одним,  ми навіть не замислювались над тим, що може нести з собою війна.  Війна… Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України й досі  вкрите чорними хмарами  військового протистояння.  Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.
   Події , які відбуваються на Сході України,  в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати.  Вони тільки об"єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ та дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої Батьківщини. 
   Ось і сьогодні в гімназії імені Ніни Герасименко відбулася тепла зустріч з волонтером Всеукраїнської  волонтерської організації « Вільні люди» Петренком Валерієм Володимировичем та полковником  Чепурним Юрієм Олександровичем , виконуючим обов’язки військового комісара Карлівського РВК.
   Юрій Олександрович  щиро подякував всій гімназійній родині за чудові , хвилюючі, сповнені любов& ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 26.10.2016, 18:38 |

       19 жовтня в гімназії пройшов шкільний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Юні дослідники, учні 8-11 класів,  представили свої напрацювання в різних секціях, аргументуючи вибір теми, мету та завдання, новизну та практичне значення робіт,  брали активну участь у дискусії з іншими учасниками. За результатами члени журі визначили учасників районного етапу конкурсу.

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 26.10.2016, 18:30 |

Стартував  ІІ (обласний) етап математичних змагань імені М.В.Остроградського

       Із 1995 року в Полтавській області щорічно на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбувається другий (обласний) етап математичних змагань імені М.В.Остроградського.   Ці Змагання  проводяться з метою виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до традицій свого народу.    22 жовтня 2016 року стартував  ІІ етап  ХХ математичних змагань  імені М.В.Остроградського. До участі у Змаганнях  були запрошені  Лебедєв Захар (9 – А клас) та Король Володимир  (11 – А клас) – учні Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко, які стали переможцями першого районного етапу математичних змагань імені М.В.Остроградського. Успіхів та нових перемог  юним математикам гімназії!

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 21.10.2016, 13:39 |

Допомога  воїнам   АТО

У нас є гідність, честь, ідея, ми в бій готові йти за неї.

У нас мета одна-єдина – велика, сильна Україна!

   Протягом жовтня місяця 2016 року ми, учні  5 – Б класу, знову надали посильну допомогу воїнам АТО. Ми збирали овочі, крупи, засоби особистої гігієни, консервацію і т.д. В знак вдячності воїни передали прапор, на якому зібрані підписи військових та їх щирі побажання та вітання.

   Ми  внесли невеличку частинку своєї душі, свого тепла для того, щоб воїни знали, що їх чекають вдома живими і неушкодженими. Будемо розраховувати, що ця дрібничка зігріє серця захисникам та стане ще однією краплиною у морі людської небайдужості!

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 19.10.2016, 17:18 |

    Ми можемо зробити своє життя яскравим! Саме такий висновок спадає на думку, коли озираємось на події вересня . Навіть коли небо хмари покривають і дні коротшають, гімназистам ніколи сумувати. Адже крім навчання їхні тижні насичені ще й позаурочними справами. Виставки, конкурси, змагання, концерти – заходи, що додають хвилювання і радості, спонукають до творчості. 
І недаремно ми згадали про барви, візуальні принади гарного настрою. Додати відтінків свята у сірі будні покликані юні художники, майстри  пензля та олівця. Звичайні  канцелярські  інструменти в умілих руках перетворюються на чаклунські знаряддя… Спостережливі, кмітливі й талановиті гімназисти помічають красу в оточенні та примножують її власними силами. 
    Ніби вчора фойє нашого учбового закладу наповнювали  золото-багряне листя осені та різнобарв’я духмяних плодів. Глядачі з насолодою милувалися виробами із природних матеріалів, які створили учні початкових класів зі своїми родинами. От де фантазія вирувала. Уявляєте, як важко було журі визначати кращих! І хоч були роботи цікавіші за інші, та кожен твір заслуговував на увагу, кожна робота була особливою. Квітковою композицією вразили учні 5-Б класу, що зобразили саму Пані Осінь. 
   Напередодні Дня визволення Карлівщини від німецько-фашистських загарбників було влаштовано виставку малюнків «Я – патріот своєї Батьківщини!»,(найяскравіший і найбільший малюнок теж із 5-Б). Оригінальні та змістовні твори наших учнів стали окрасою і районної виставки в БДЮТі.  До дня міста була приурочена експозиція «Нашій рідній Карлівщині присвячуємо…». У ній світлини юних художників 5-11 класів ще раз акцентували ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 18.10.2016, 18:28 |

Навчаючись – вчимося

    17 жовтня 2016 року у гімназії відбувся шкільний семінар-тренінг «Стратегія особистісного і професійного самовдосконалення», мета якого: актуалізувати особистісний потенціал учасників для самовдосконалення та саморозвитку; показати шляхи вирішення питань підвищення мотивації до навчального процесу; удосконалювати міжособистісну взаємодію. Під час роботи семінару-тренінгу педагоги, використовуючи групову форму роботи,  визначали основні риси професійної компетентності, цінності, важливі для професійного самовдосконалення вчителя-лідера, а також ставили власну оцінку своїх якостей, які є визначальними в самореалізації. Учасники обговорили мотиви діяльності та потреби, найбільш важливі для особистісного зростання. Наголосили, що учитель – професія творча, орієнтована на відповідність динаміці дійсності, тому педагоги повинні бути здатні до безупинного самовдосконалення як особистісного, так і професійного.

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 15.10.2016, 17:09 |

«Сокіл» («Джура») - 2016


    У переддень світлих і радісних свят Дня Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва козацький рій «Побратими» Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко взяв участь у районному етапі дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри  українського козацтва «Сокіл» («Джура»).  Наша команда під керівництвом ройового Банченка Ярослава показала силу, спритність, відмінні знання з історії України, медичні навички, творчість та артистизм. Згуртовані, енергійні, веселі, дотепні, фізично загартовані – ось якими показали себе старшокласники: Банченко Ярослав, Бобрицький Володимир, Бобрицький Ярослав, Ріжко Владислав, Полив’яний Андрій, Константінов Денис, Дзьох Юлія та Каленіченко Анжеліка. Ці славні юнаки та дівчата, нащадки славного українського козацтва є справжніми патріотами України. 

 

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 12.10.2016, 18:18 |

Вітаємо юного дослідника!


     10 жовтня 2016 року в гімназії відбулося свято, на якому вітали фіналіста (І місце) Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів, учня 8-А класу Пилипенка Миколу. Юний дослідник працював над роботою «Популяризація альтернативного потенціалу у сфері енергонезалежності та екологічної безпеки Полтавської області», науковий керівник Бойченко Наталія Андріївна. 
    Для участі в конкурсі в 4 номінаціях було подано 100 пошукових робіт від 107 школярів із 21 області України та Києва. Фінальний етап конкурсу відбувався очно – учасники захищали свої дослідження у формі учнівської конференції. До складу журі залучили провідних наукових співробітників Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» і Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.
      Нашого гімназиста привітали з перемогою шановні гості: ректор ПНТУ ім.Ю.Кондратюка, президент Полтавського територіального відділення МАН Онищенко Володимир Олександрович, очільник навчально-наукового центру доуніверситетської підготовки ПНТУ ім.Ю.Кондратюка Мирошниченко Володимир Іванович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Карлівської РДА Слєпцова Людмила Миколаївна. Теплі слова підтримки юному досліднику звучали від директора гімназії Рогодченко Іри ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 13.09.2016, 17:50 |

                    Увага !  Увага!
   щиро дякуємо всім учасникам  виставки- конкурсу виробів з природного матеріалу « Осіння казка»
Відзначаємо , що всі роботи були  надзвичайно красиві , оригінальні,  творчі, майстерно виконані , вишукані.  Працювали цілі родини, вкладаючи в свої шедеври часточку своїх сердечок. Вчителі , батьки , гості гімназії були у захваті від представлених робіт на виставці, що дарували казковий , чарівний настрій , дивували , радували всіх.


Переможцями стали :
1 місце
Гречко Артур  « Садиба  лісовичка» 1-А кл.
Котляр Ніка     «Ігри звіряток»          1-А  кл.
Гуня Ніка     « Осінній букет»          1-А  кл
Філонець Марія   « Осінні дари»       1-Б кл.
Ріжко Іван     « Лісове чаювання»    1-Б кл.
Ємець Анна   « Сом»                       2-А  кл.
Дядіченко Софія  «Лірика»         2-А  кл.
Борисенко Марія   « Картини»  2-А  кл.
Міщенко  Олександра ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 12.09.2016, 13:22 |

« Зірки українського спорту викликають на старт»!


   Спорт є незмінним супутником нашого життя,дарує нам безмежну  радість , гартує тіло і дух, зміцнює здоров’я ,вчить толерантності, поваги один до одного, пропагує здоровий спосіб життя! 
  9 вересня 2016 р.  у Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко пройшов традиційний олімпійський фестиваль, присвячений Дню фізкультури та спорту  та олімпійському  руху,  який називається  «Зірки українського спорту викликають на старт».  Цей захід мав на меті поглибити знання учнів про наших українських спортсменів – героїв , переможців Олімпійських ігор ,які прославляють нашу державу  на світовому рівні  на різних спортивних  змаганнях, щоб діти рівнялися на них , брали приклад ,наслідували і  в майбутньому перевершували їх рекорди!   Особливо актуальним є проведення цього заходу зараз , коли наша країна як ніколи  потребує сильних , сміливих , загартованих патріотів, майбутніх захисників України.
  Гімназисти гаряче привітали всіх любителів спорту та тих, хто підтримує та пропагує здоровий спосіб життя! Згадали і про юних  туристів - краєзнавців , які були активними учасниками  змагань у туристичному таборі . Це команда  « Нічна варта» . Бурхливими оплесками зустріли виступ керівника  команди Оксани Сергіївни Сущенко , яка вручила  грамоти  , подякувала  учасникам та вболівальникам.  А на глядачів чекав  музичний сюрприз від учасників команди « Нічна варта&ra ... Читати далі »

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 49 50 »