Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Олена_Павлівна | ДатаДата: 29.03.2024, 12:35 |


     З настанням холодів все більше людей звертається до лікарів з ознаками застуди, яка часто зумовлюється різноманітними вірусами. Симптоми, які викликаються цими збудниками дуже схожі, тому вірусні захворювання дихальної системи були об’єднані в групу гострих респіраторних вірусних захворювань (ГРВІ).
      Грип – наймасовіше захворювання людини, на яке щороку хворіє 0,5-1 млрд. людей. За даними офіційної статистики, в Україні щороку реєструється 4,5-5 млн. випадків захворювання на грип та ГРВІ серед дітей. Дорослі від епідемій страждають менше, оскільки вони вже неодноразово „зустрічались з вірусами”. Найбільш сприйнятливі до грипу діти  шкільного віку.
     Як захистити себе від грипу?   Щоб дізнатися більше про це небезпечне захворювання та як захистити себе від вірусів, учні 4- A класу запросили  до себе медичну сестру Кононенко Л. В. Вона розповіла школярам про те, що джерелом інфекції є хвора людина. Механізм передачі інфекції – повітряно-крапельний. Масовому поширенню грипу сприяють хворі на легкі форми, особливо ті, хто недбало ставиться до свого здоров’я і до небезпеки зараження оточуючих. З краплинами слизу із дихальних шляхів під час кашлю, чхання, розмови вірус може розсіюватися на кілька метрів від хворого. Профілактика ГРВІ полягає в тому, щоб уникати зустрічі з вірусами і підвищувати стійкість організму до них. Ризик інфікування можна знизити, дотримуючись наступних  рекомендацій.
  1.Уникати місць скупчення людей, особливо в періоди спалаху захворюваності ГРВІ. По можливості, обмежити контакти з оточуючими.
  2. Намагатися якомога частіше мити руки. Згідно з висновками швейцарських учених, деякі віруси грипу можуть жити на пальцях рук до 30 хвилин, заражаючи саму людину і тих, хто її оточує.
  3. Намагатися якомога рідше доторкатися до очей, рота і носа — вони є «воротами» для просування вірусу в організм.
  4. Регулярно провітрювати  приміщення, в якому ви перебуваєте. Вірусні частинки залишаються небезпечні годинами і цілодобово в сухому, нерухомому повітрі. З тієї ж причини важливо робити вологе прибирання приміщень.
  5. Повноцінно харчуватися з включенням вітамінів .

   http://karl-gymnasium.at.ua/2a/3333444.jpg     http://karl-gymnasium.at.ua/2a/444555.jpg

    http://karl-gymnasium.at.ua/2a/777666.jpg    http://karl-gymnasium.at.ua/2a/99988776.jpg


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >