Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 25.04.2024, 12:21 |

 До 80-річчя з дня народження Заслуженого майстра народної творчості України

Ігоря Олександровича Ніколаєвського

Не місце прикрашає людину, а людина – місце  Народна мудрість

     Є в нас в гімназії студія образотворчого мистецтва. Тут вирує робота, народжуються оригінальні твори, шліфуються таланти юних обдарувань, як і в багатьох інших мистецьких майстернях … Та лише в деяких художніх закладах є така людина -Легенда, ім’я якої надихає на політ фантазії, спонукає до невтомної праці та нових звершень.  Для гімназистів  взірцем самовідданості у творчості став засновник студії ― Заслужений майстер народної творчості, відмінник народної освіти Ігор Олександрович Ніколаєвський. 
     Учителю-майстру виповнилося б 80 років 27 червня 2015, а він не дожив навіть до 70-літнього  ювілею... Та не роки стали мірилом долі митця. Творчий доробок настільки значний, що просто захоплює масштабами своєї плідної праці в різних напрямках мистецтва. Серед його уподобань і карлівський розпис, і малярство на склі, і олійний живопис. Особливо любив писати пейзажі рідного краю. Та найбільше припало до душі художнику-педагогу писанкарство. Як справжній патріот,  він відчував величезний потенціал прадавніх оберегів, розумів роль традиційних ремесел у відродженні  національної гідності, усвідомленні «глибокого коріння нашого родоводу». 
   Працюючи в гімназії, Ігор Олександрович передавав дітям власне захоплення декоративно-прикладним мистецтвом. Організовував виставки, майстер-класи, створював методичні посібники, ініціював зйомки просвітницьких документальних фільмів, консультував студентів у написанні курсових та дипломних робіт по писанкарству… Колишні учні вдячні наставнику за ті зерна ентузіазму й любові до традицій, що посіяв учитель-Ніколаєвський і передають естафету наступним поколінням. Тож не дивно, що й зараз справа майстра живе у творчості вихованців студії, а вогник захоплення національними оберегами пломеніє в дитячих очах… 
     У 2015 році студія образотворчого мистецтва  Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко відзначає 25 років свого існування.  Звання «зразкової» присвоєно  їй 20 років тому і було  підтверджено вже 4 рази. Вихованці активно беруть участь у всіх мистецьких заходах школи, міста, району. Скарбниця колективу юних художників  щороку поповнюється грамотами й дипломами з обласних та всеукраїнських конкурсів. Кожен обирає на свій смак: живопис, графіка, розпис, малярство на склі, писанкарство… Ми сумлінно підтримуємо традиції, започатковані Ігорем Олександровичем Ніколаєвським, – стежиною майстра йдуть послідовники.


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >