Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 23.04.2024, 20:31 |

Соборна мати Україна, одна на

всіх як оберіг!

 

     І дорослі ,і малі – всі ми діти твої , рідна ненько Україно!  Ми щасливі з того, що маємо свою країну , свою державу, зародження якої почалося глибокої давнини. Ідея всеукраїнської єдності формувалася ще з часiв Київської Русi, Галицько-Волинської держави, Запорізької Січі, визвольної вiйни пiд проводом Богдана Хмельницького, Гетьманщини.

      В історії становлення незалежності і соборності України  особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської  Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято –День Сборності, незалежності України. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято . У Карлівській гімназії ми вже традиційно відзначаємо цей день цікавими , яскравими , патріотичними заходами.  Для учнів початкової школи  проведено   інформаційно- патріотичну  сторінку  «Соборна єдина моя Україна».  У шкільній бібліотеці презентовано книжкову виставку «Соборність – це єдність і злагода», викладку періодичних видань, плакатів «Незалежна. Соборна. Вільна»

     Для учнів 5-8 класів проведено тематичну лінійку «Соборна мати Україна, одна на  всіх як оберіг!» , де діти читали патріотичні  вірші  , дивилися відеофільм «Цей день в історії », прослухали історичні відомості про День Злуки, співали українські патріотичні пісні.  Організовано виставку творчих робіт вихованців,  присвячену Дню Соборності України   «Сонце Соборності».

                                                                    Олена Жура, педагог-організатор


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >