Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Владислав_Васько | ДатаДата: 25.04.2024, 10:29 |


   Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким стало для нас, українців, ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія майже два сторіччя викликає почуття гордості та захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.               
   Напередодні дня народження генія України пройшов районний етап конкурсу читців „Тарасовими шляхами". Наш навчальний заклад представляли кращі декламатори у трьох вікових категоріях: Кохановська Ольга (6-А кл.), Мацак Ярослава (7-В кл.) – молодша;  Криворотько Аліна (9-А кл.) – середня; Коновал Дарина та Сутула Олександр (11-А кл.) – старша. До уваги журі були представлені поезії славного сина України – Тараса Шевченка, його сучасників або твори про Кобзаря. Школярі приємно вразили присутніх своїми здібностями виразного читання, акторською майстерністю, умінням триматися на сцені. Гімназисти гідно виступили, виборовши два перших (Мацак Я. та Сутула О.) і два других (Криворотько А. та Коновал Д.) місця.  Переможці конкурсу 1 березня представляли район на обласному етапі. Хочеться зауважити, що конкуренція була великою (16-30 учасників у кожній віковій категорії!), проте наші декламатори виступили на належному рівні, а Ярославі вдалося привезти додому не тільки сертифікат учасника дійства, а й грамоту за ІІ місце та подарунок.
   Хоч уже століття пролягли між добою Шевченка й нашими днями, але час не віддаляє нас від нього, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності та сили Кобзаревого слова.

                                                                          Кафедра суспільно-гуманітарних дисциплін     


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >