Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 28.03.2024, 15:12 |

МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, ТАРАСЕ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ!

    У рамках святкових заходів, присвяченій ювілейній даті - 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка – 7 лютого на базі нашого навчального заходу відбувся ІІ (районний) етап читців творів видатного Кобзаря та поезій, присвячених генієві української літератури. У святково оформленій залі зібралися школярі, педагоги, батьки, керівники гуртків, працівники відділу освіти, музею та методисти Будинку дитячої і юнацької творчості – усі ті, хто є пошановувачами спадщини письменника, пройнявся духом Шевченкових творів, доторкнувся серцем до його надбань.

   Ведучі зазначили, що в історії кожного народу, серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю та славою. Таким самородком в українців є Тарас Шевченко, якому долею судилося стати «володарем в царстві духа», національним генієм і духовним пророком, апостолом правди, заступником знедолених. І в цьому немає перебільшення. Український народ свято вшановує пам’ять свого безсмертного пророка, поета. Линуть над світом вірші та пісні, написані Шевченком. А його величний образ постає у нових ліричних творах поетів.

   …І полинули з минулого в сьогодення чарівні вірші Кобзаря. Слухачі співчували Катерині та Ганні, боролися разом із козаками та Галайдою зі шляхтою, із завмиранням серця стежили за долею сироти…

   Нашу гімназію на цьому конкурсі представляли 6 учнів трьох вікових категорій. Ми вітаємо переможців у середній групі Мацак Ярославу             (І місце) та Положишник Катерину (ІІ місце), учениць 9-В класу. ІІІ місце вибороли Павленко Ольга (6-Б клас) у молодшій віковій категорії та Косик Дмитро (10-А клас) – у старшій.

   Сподіваємося, що творчість Шевченка стане духовною основою формування сучасної української молоді, потужним джерелом національної свідомості, символом України.

 


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]