Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 26.04.2024, 07:42 |

«СНІД – невиліковна хвороба»


   Найцінніше, що є в людини – її життя. Життя – це те, що людина більш за все намагається зберегти  і менш за все береже. Життя – це багатство, дане кожному з нас батьками. І дуже хочеться, щоб воно було довгим та щасливим.  А це можливо тільки за умови міцного здоров’я.  Однією із найнебезпечних хвороб є СНІД.
   СНІД – це синдром набутого імунодефіциту - це остання стадія інфекційної хвороби, що має назву ВІЛ-інфекція. Збудником хвороби є вірус імунодефіциту людини, який вражає клітини крові, так звані СД4-лімфоцити, що забезпечують гомеостаз організму людини і захищають його від інфекційних захворювань, розвитку злоякісних пухлин та інших уражень. Внаслідок дії ВІЛ відбувається глибоке ушкодження імунної системи, і людина стає беззахисною перед збудниками різних інфекцій. Хвороба розвивається повільно, протягом 8 - 12 років і закінчується клінічною картиною, яку назвали СНІДом. До цього часу СНІД залишається невиліковною хворобою. Розглянувши шляхи зараження та передачі, ми розробили пам’ятки.
                                                                            Як передається СНІД?
Можна заразитися СНІДом, коли біологічні рідини організму, змішуються з аналогами інфікованої людини. Оскільки він не передається повітряно-крапельним шляхом, нам не варто про це турбуватися.
                                                                    Чи можуть діти захворіти на СНІД?
Дуже рідко . Якщо у мами було це захворювання, існує велика ймовірність передачі вірусу немовляті. У минулі часи діти з гемофілією - захворюванням крові - потребували переливанні крові і часто заражалися під час цієї процедури. У більшості випадків, СНІД - захворювання дорослих.
                                          Як впізнати за зовнішнім виглядом, що у людини СНІД?
Ніяк. Будь-яка людина, незалежно від зовнішнього вигляду, може бути інфікована. Як правило, про це дізнаються після лабораторних аналізів. Отже, єдиний спосіб дізнатися, чи є у людини СНІД - запитати, чи здавав він аналізи і чи були вони позитивні на СНІД.
 

Хто попереджений, той захищений! 
Завжди робіть вибір на користь здоров’я. 8- А клас
 


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 0

    Додавання коментаря

    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >