Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Файли »

ДодавДодав: Владислав_Васько | ДатаДата: 28.03.2024, 17:22 |

 Карлівський край відомий в Україні і поза її межами завдяки визначним особистостям, які творили історію на фронтах війни і праці, збагачували здобутками галузі науки, культури. З карлівською землею пов’язано імена дев’яти Героїв Радянського Союзу та дев’яти Героїв Соціалістичної праці. Як стве6рджують працівники нашого району краєзнавчого музею, така кількість героїв війни та праці для невеличкого району є досить унікальним явищем і найвищою оцінкою наших земляків.
Нам як нащадкам потрібно постійно тримати на контролі питання щодо увічнення пам’яті відомих земляків, щоб наші діти могли гордитися іменем та історією малої батьківщини.
  У цьому році в квітні виповнюється 90 років з дня народження нашого земляка Георгія Тимофійовича Берегового – льотчика-космонавта СРСР, генерала – лейтенанта авіації, двічі Героя Радянського Союзу, заслуженого льотчика – випробовувача СРСР, кандидата психологічних наук, автора книг, який 15 квітня 1921 року народився на станції Орчик села Федорівна нашого району.
  У книзі Анатомії Романова «Космодром. Космонавти. Космос» наводяться спогади матері Георгія Тимофійовича, що є остаточним фактом зв’язку нашого краю з народженням Берегового: «Ми жили в Україні, у Полтавській області, в селі Федорівці Карлівського району, у 20-ті роки на роз’їзді Орчик. Батько Георгія весь час знаходився на роботі, і ми рідко бачили його вдома. Через чотири роки після народження Георгія ми переїхали на постійне місце проживання в місто Єнакієве…».
  Напередодні відзначення 90-річчя з дня народження Г. Т. Берегового колектив Федорівської ЗОШ порушив клопотання перед відділом освіти, відповідно до процедури, про присвоєння імені Берегового Георгія Тимофійовича Федорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Карлівської районної ради Полтавської області, адже Георгій Тимофійович прославив село Федорівну, ставши двічі Героєм Радянського Союзу за героїзм, мужність і відвагу, проявлені в боях у роки Великої Вітчизняної війни, та за здійснення космічного польоту. 


[ Отримати код посилання на новину ]

Інші новини на цю тему:

    Теги до статті:

    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Всього коментарів: 1
    Коментар № 1
    Ім'я: Ганна Миколаївна

    0  
    Повідомлення № 1 Написав: Ганна Миколаївна (27.02.2013)

    () | 27.02.2013 | Середа|15:16
    "...Георгій Тимофійович прославив село ФедорівНу..." можливо "село ФедорівКу"?

     -------------- Коментар --------------
      Цитувати  
    Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
    [ Регистрация | Вход ]
    <
     


    >