Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 12.03.2015, 16:49 |

       Потреба суспільства у творчих, талановитих, інтелектуально розвинених громадянах викликає нові підходи до втілення програми розвитку сучасного навчального закладу. Саме пошук обдарованих дітей та створення умов для їх реалізації – одна з найбільш важливих складових діяльності Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко як Школи соціального успіху.
      Ерудиція, нестандартність мислення, прагнення до самовдосконалення та саморозвитку, надзвичайна працелюбність та високий інтелект характерні учениці 10 класу гімназії Домаренко Ользі. Результати юного обдарування підтверджують слова відомого композитора Людвіга ван Бетховена: «Для людини з талантом і любов’ю до праці не існує перешкод». Окрім п’яти перемог цьогоріч на обласному етапі олімпіад та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, вона стала переможцем заключного ІУ етапу ХХІІІ Всеукраїнської олімпіади з французької мови (ІІІ місце) у м.Ужгороді та Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у секції «Історичне краєзнавство» (ІІІ місце), який проходив у м.Києві. Результати учениці гімназії – це не випадковість, а постійна й наполеглива робота її та наставників-педагогів: учителя історії О.Ф.Огризька, наукового керівника гімназії, кандидата історичних наук Т.П.Демиденко та учителя англійської мови Л.В.Васильєвої.
       Ми горді з того, що в нашому навчальному закладі навчається так ... Читати далі »

ДодавАвтор: Адміністратор | ДатаДата: 07.03.2015, 17:40 |

     20 лютого у рамках місячника наук у гімназії було проведено День рідної мови. Стіни школи густо рясніли висловлюваннями відомих людей про українську мову, її  красу, поетичність, роль слова в житті людини та необхідності збереження державного статусу духовного надбання нашого народу. У фойє навчального закладу – яскраві стіннівки.
     Цього дня до учнів молодшої школи завітали старшокласники, які підготували цікаві загадки-жарти, ребуси тощо. Малюки активно відповідали на мовознавчі запитання, демонструючи при цьому не лише глибокі знання з предмету, а й кмітливість, логічність мислення. Школярі 5-7 класів мали змогу прослухати Літературну пʼятихвилику «Рідна мова калинова» у дуже зворушливому виконанні дівчаток із 7-Б класу Павленко Ольги, Безпалько Дарії та Крамаренко Ірини. Учитель української мови та літератури Єременко Т.В. провела серед гімназистів 8-их мовну гру «Ерудит».
     А от старшокласники дізналися 8 цікавих фактів з історії рідної  мови.
Хочеться сподіватися, що дітей, не байдужих до рідної мови, з кожним днем буде все більше, адже, як зазначав О.Гончар, «Мова не тільки засіб спілкування, а щось більш значуще».

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 12.02.2015, 21:08 |

           6 лютого 2015 року  успішно  пройшов день дитячої творчості  в рамках благодійності   в підтримку героїв АТО під гаслом «Наше мистецтво та тепло сердець – воїнам-оборонцям рідної землі». Силами  педагогічного та учнівського колективів  гімназії підготовлено  концерт, в якому взяли участь школярі різних вікових категорій : Губарь Олег, Положишник Катерина  (10-Б клас, ведучі свята), група барабанщиць (8-А клас), Мреква Олександра (4-А), Кохановська Ольга (9-А), Філонець Руслана(11-Б), Бублій Олександра (10-Б), Боровик Аліна (11-В), Коваленко Марія (6-А),Каленіченко Анжеліка (7-Б), Дроздович Ксена (4-Б), Лукаш Максим (10-А)- виконавці- солісти, Мацак Ярослава (художнє читання),танцювальні колективи 5-А,6-А, 9-А,11-А, 11-Б , 10-А,10-Б,4-Б , 5-Б, 4-Акласів.

          Усі, хто прийшов на свято, відзначили, що захід підготовлено  та проведено на високому рівні. Завдяки підтримці  батьків учнів гімназії, карлівчан, які відгукнулися на запрошення, було зібрано  6770 гривень і передано на лікування нашому землякові, жителю села Мар’янівки, учаснику АТО, пораненому в одному з боїв Савчуку Сергієві. Сам захід став ще одним підтвердженням гуманності, родинної згуртованості, небайдужості до долі  людини і самої країни. Він сприяв збагаченню духовності, вихованню патріотизму, любові до Батьківщини. Цьому всьому передувала велика підготовча робота: складання сценарію, підбір та підготовка репертуару, розповсюдження запрошень, оформлення сцени, монтаж відеоматер ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 11.02.2015, 17:46 |

     Події, що сколихнули цьогоріч Україну, болем відгукуються в серцях юних карлівчан. Війна прийшла в наш дім, агресор окупував Крим, веде кровопролитні бої на Сході. У цей нелегкий час на захист Батьківщини піднялися її справжні патріоти, серед яких – юнак, наш колишній учень, що опинився в епіцентрі протистояння ворогові.

     11 лютого до рідної школи завітав випускник 2010 року Єськов Сергій, але не тільки ностальгія за рідною альма-матірʼю привела цю молоду людину до гімназії…  Юнак прийшов на зустріч із учнями 6-8 класів як герой. Віднедавна слова «патріотизм», «захисник Вітчизни» набули для нього нового, вагомого значення.

     Сергієві було важко згадувати події березня 2014 року: про бойову тривогу, оголошену на кораблі "Костянтин Ольшанський", адже до нього катерами йшли російські морські піхотинці на штурм. Українські військові отримали наказу Міністерства оборони - до останнього тримати оборону, хоча не мали ніякої зброї для цього. На борт українського судна висадилося  близько 200 російських вояків, тоді як на «Костянтині Ольшанському» був 21 український моряк. Сили були нерівні…  Команда без вагань відхилила пропозицію перейти на бік загарбників. Під звуки гімну України спустили український прапор. На березі зібралися люди, вони вигукували: «Слава Україні! Героям Слава! «Ольшанський», ви герої!» ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 10.02.2015, 21:07 |

Вітаємо переможців обласного етапу!

      «Радість успіху – це могутня емоційна сила. Турбуйтеся про те, щоб ця внутрішня сила дитини ніколи не вичерпувалась. Якщо її немає, не допоможуть ніякі педагогічні хитрощі»,-стверджував В.Сухомлинський.

       Учителі гімназії спрямовують зусилля для того, щоб гімназисти відчули радість життєвого успіху, допомагаючи результативно розкрити свої науково-дослідницькі вміння.

       7-8 лютого відбувся обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Серед семи учасників-гімназистів перемогу здобули учні 10 класу: Домаренко Ольга- І місце, секція «Історичне краєзнавство» (науковий керівник Огризько О.Ф.); Мацак Ярослава – ІІІ місце, секція «Гідрологія» (науковий керівник Бойченко Н.А.). Домаренко Ольга завоювала право представляти дослідження і на всеукраїнському рівні. Тож ми бажаємо здійснення всіх бажань, нових творчих пошуків юним науковцям!

http://karl-gymnasium.at.ua/Admin/8529634152158637416.jpg ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 03.02.2015, 20:10 |

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/9963254596332221.jpg

Освіта – це крок до мрії

Вітаємо

переможців ІІІ (обласного) етапу

предметних олімпіад, конкурсів!!!

 

     Щороку в січні розпочинається ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських предметних олімпіад, конкурсів. Відрадно, що гімназисти є їх активними учасниками. Вони здобули 10 перемог!  Найвищий рейтинг серед школярів зайняла учениця 10 класу Домаренко Ольга. Обдарована учениця виборола право стати учасником відбіркового туру для участі у ІУ Всеукраїнському етапі предметної олімпіади з французької мови. Тож переможцями стали учні:

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/336541289.jpg

... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 02.02.2015, 20:06 |

            29 січня 2015 року у стінах Полтавського художнього музею (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулася церемонія нагородження лауреатів та переможців обласного конкурсу «Учитель року – 2015». Серед лауреатів у номінації «Українська мова та література»  була відзначена Дипломом  та нагороджена грошовою премією учитель гімназії Коновал Оксана Григорівна. Розпочався захід вшануванням пам'яті героїв Крут, героїв Небесної Сотні та усіх загиблих у зоні проведення антитерористичної операції. Традиційно відкрив урочисту церемонію нагородження переможців конкурсу голова оргкомітету, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.М.В. Остроградського Віталій Володимирович Зелюк разом із заступником голови Полтавської обласної ради Володимиром Пилиповичем Микійчуком, котрий привітав конкурсантів. З нагоди ювілею конкурсу пам’ятними сувенірами нагородили четвірку Заслужених Учителів України, котрі здобули перемогу на заключному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»; голів фахових журі конкурсу (методистів інституту), котрі неодноразово, протягом 20-ти років, долучалися до роботи у рамках конкурсу. Щиро вітаємо нашого лауреата, дякуємо за підтримку районному методичному кабінету (завідуюча Сутула Ольга Владиславівна) та бажаємо й надалі сил, натхнення та майбутніх перемог!!!

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/5663248962255.jpg

 

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 26.01.2015, 11:38 |

     24 січня на базі ПОІППО ім.М.В.Остроградського, як і по всій Україні,  відбувся ІV етап XV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Метою його є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління поваги до мови свого народу. Переможці обласного туру (учні 3-11 класів, представники вишів, ПТНЗ) виконували завдання, також ім та вчителям представником Ліги українських меценатів, головою журі – поетесою Галиною Вовченко, ректором ПОІППО В.В.Зелюком та методистом Коваленко О.П., ректором Полтавського педуніверситету ім.В.Г.Короленка М.І.Степаненком було вручено дипломи Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, книжки. 

    Відрадно, що наш навчальний заклад гідно представляло аж три учениці: Клеймьонова Анастасія (3-А кл.), Савчук Софія (5-А кл.), Крамаренко Ірина (7-Б кл.). Як слушно зазначив представник Ліги українських меценатів, глибоке знання рідної мови, популяризація її в сучасному світі є найпоказовішим виявом активної громадянської позиції підростаючого покоління, їхнього патріотизму.

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/5521446933257.jpg

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 22.01.2015, 10:50 |

  «Ось такою буває зима…» назвали свою чергову виставку  юні художники гімназії. Про канікули, про традиційні свята, про зимові розваги та асоціації, навіяні  пейзажами засніжених просторів можна багато  і довго розповідати . А можна свої думки відтворити засобами мистецтва і глядачі одразу все зрозуміють, навіть без слів…

   Розмаїття персонажів і характерів на виставці просто вражає. На малюнках  і  витинанках хизуються своїми неповторними обрисами ангелочки та сніговики , Санта Клаус та пінгвіни, Снігуронька та Дід Мороз… Є і місяць із зірками, і ялинка зі свічками. Та є в роботах і спільні риси: усі вони яскраві та оптимістичні. Ніби іскорки дитячих душ освітлюють творіння їхніх рук.

  І так хочеться вірити , що в житті, як  різдвяних казках, добро завжди перемагає, а зима не лише холодна, а ще й красива пора року, багата на свята і розваги.

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/8888888888566669621.jpg

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 49 50 »