Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 17.12.2014, 19:18 |

       Найбільша  цінність суспільства – людина, її життя та здоров′я. Проте з року в рік збільшується кількість нещасних випадків.  На території України виявляють десятки тисяч вибухонебезпечних предметів, що лишилися з часів минулих війн, збройних конфліктів та діяльності колишніх полігонів і частин.  Минуло 70 років відтоді,як відгриміли останні бої другої світової, але й досі багатостраждальна українська земля приховує в собі страшні залишки того часу – бомби, снаряди, міни, гранати, патрони.  За окремими підрахунками, ще сьогодні на території України перебуває кілька мільйонів одиниць смертоносного вантажу, в тому числі близько 100 тисяч авіабомб. Про статистичні дані повідомили працівники МЧС Гонтар П. С. та  Зарицький С. В. , які зустрілися з учнями 8 – их класів. Боєприпаси, що не розірвалися найчастіше знаходять   у місцях колишніх бойових дій в усіх регіонах   країни : у лісах, на берегах річок, озер та ставків, будівельних майданчиках, на огородах та навіть на вулицях міста. Земля приховує багато небезпечних знахідок, на які можна натрапити й стати їх жертвами, навіть не підозрюючи про це. Ніхто не може гарантувати, що в землі під багаттям, розведеним на лісовій галявині , не причаїлися снаряди війни.  Десятки людей отримують поранення і каліцтва, гинуть як від незнання  правил безпеки при знаходженні вибухонебезпечних предметів так і від необережності. Гра з вибухонебезпечними предметами загрожує  здоров′ю не лише тому, хто вирішив пограти, але і  товаришеві , що знаходиться поруч.

& ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 09.12.2014, 19:10 |

     У березні нинішнього року по всіх телеканалах пройшли сюжети про штурм російськими «зеленими чоловічками»  десантного корабля  «КОСТЯНТИН ОЛЬШАНСЬКИЙ», про те,  що  переважна кількість команди прийняла  присягу на вірність Росії: зі 128 морських піхотинців 108 перейшли на бік цієї держави, 20 залишились несхитними даній клятві, Україні. Серед них і наш земляк, мешканець Карлівки, випускник гімназії  СЕРГІЙ ЄСЬКОВ.  Ми зустрілися з мамою військовослужбовця, яка розповіла про свого сина.

   «Сергій був спокійний і розважливим, вродливим, серйозним не по літах.  Сина завжди приваблювали сильні й мужні люди.  Учився добре, був допитливим і слухняним, мав свою мету в житті й наполегливо йшов до неї. А ще він мріяв побачити море.   Вступивши до Одеського морехідного училища, не байдикував: старанно навчався й працював, серйозно зайнявся боксом.  Поглиблював знання з англійської мови, особливо технічною мовою. Був ніжним, лагідним, оберігав мене від хвилювань. Ніколи не жалівся на труднощі. Про всі події, що трапилися на кораблі,  дізналась з Інтернету та  телебачення.    На моє запитання: «Як справи?»  Сергій відповідав : «Мамо,  все ОКЕЙ».  На сьогоднішній день син проходить службу  в Одесі на сторожовому  катері».

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/57777777777777777.jpg

Чекають синів  своїх ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 05.12.2014, 20:38 |

        3 грудня в навчальному закладі відбувся круглий стіл «Молодь і СНІД: серйозний погляд», приурочений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, для старшокласників  з участю начальника підстанції №1 Карлівського району Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф» Качалки Надії Василівни та лікаря-епідеміолога Сутули Степана Дмитровича.  Школярі дізналися від спеціалістів про причини виникнення , масштаб розповсюдження ВІЛ-інфекції/СНІДу,  офіційною статистикою поширення ,а також про заходи попередження цієї вкрай жорстокої епідемії смертельної для людини інфекційної хвороби.

   Учні 9-Б класу зустрілися із лікарем-інтерном Слєпцовою К.С. на виховному заході «ВІЧ і СНІД – проблема людства»,   школярі 5-6 класів  стали учасниками виховних годин «Подбай про своє здоров’я сам», а  найменші учасники навчально-виховного процесу (2-4 кл.)виразили своєбажання завжди бути здоровими  у малюнках  «Ми -  за життя».

                                             Заступник директора по

... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 05.12.2014, 20:06 |

Скоро свято Української армії,6 грудня !

       Напередодні Дня Збройних Сил України,3 грудня, у гімназії  було проведено серію заходів по вшануванню славних воїнів-захисників.

      Дві виставки дитячих малюнків, плакати про мир, фойє школи дбайливо прикрашене жовто-блакитними кульками, ─ усе це створює піднесений настрій, спонукає  учнів до осмислення себе як частинки великого українського народу. Плакати свідчать про патріотичні почуття дітей, любов до рідної землі, повагу до воїнів. Лицарі духу й крові, вони стоять на сторожі в гарячих точках східних рубежів.  Ціною власного життя оберігають  Батьківщину від навали сепаратистів та озвірілих найманців.

      Ми вболіваємо за наших солдатів. Уже передавали воїнам одяг, продукти, писали листи для поранених, влаштовували флеш-моби з побажаннями миру на українській землі.

       З радістю відгукнулися семикласники  на пропозицію вчителів виготовити для воїнів символічних паперових голубів. Але шк ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 19.11.2014, 20:03 |

Наука та дослідження є основою всякого прогресу (Склодовська-Кюрі М.)

        19 листопада у Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко відбувся шкільний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Гімназисти мали змогу продемонструвати та захистити свої дослідження у відділеннях: хімії, біології та аграрних наук; наук про Землю, історії; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства; мовознавства, інформатики.

  Компетентне журі зі складу вчителів визначило переможців у кожній секції.

   Тож бажаємо нашим юним дослідникам перемог і в районному етапі МАН!

 

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 19.11.2014, 19:30 |

Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить (М.Форбс)

       18 листопада на базі Карлівської ЗОШ №4 відбувся районний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» в номінації «Українська мова та література». Карлівську гімназію імені Ніни Герасименко  гідно представила учитель вищої кваліфікаційної категорії Коновал Оксана Григорівна, завоювавши почесне І місце. Оксана Григорівна продемонструвала високу фахову майстерність, творчість, професійність.

         Ми вітаємо нашу колегу та зичимо творчих звершень, життєвого оптимізму та перемоги на обласному рівні!

http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/323533.5355355.jpg

 

ДодавАвтор: Олена_Павлівна | ДатаДата: 18.11.2014, 18:07 |

Реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 1 листопада до 15 грудня 2014 року.

Детальну інформацію щодо порядку реєстрації розміщено на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти, на території обслуговування якого особа бажає проходити пробне зовнішнє незалежне оцінювання.


Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти
http://zno-kharkiv.org.ua


Для кожного учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання на веб-сайті регіонального центру оцінювання якості освіти буде створено інформаційну сторінку «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО».

Графік проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання

21 березня 2015 року – з української мови і літератури;

28 березня 2015 року – з  англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови, хімії.

Увага! Кожен учасник може взяти участь лише в одному із тестувань,  що проводяться 28 березня.

Вартість пробного зовнішнього незалежного оцінювання

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб. Вартість одного тестування в усіх регіонах України становить 89 грн

У день проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 17.11.2014, 19:25 |

Свято- конкурс  «Солодким, ніжно-мелодійним вальсом вже забриніла осінь у серцях…»

      14 листопада в гімназії пройшло найпопулярніше , найулюбленіше  свято  осіннього вальсу  «  Солодким, ніжно-мелодійним вальсом вже забриніла осінь у серцях…»

      Цей захід зібрав любителів  величного , вічно молодого , казкового  вальсу.  Актова зала була переповнена   шанувальниками цього чудового танцю.  Юні артисти вразили глядачів  своїми танцювальними композиціями, які поважне журі відзначило дуже високо. Особливо вразила романтична, лірична атмосфера , яка панувала на конкурсі, щира підтримка болільників,  прекрасні  художні номери, які стали окрасою вечора.

      Надзвичайно красивими були і костюми, які  кожен танцювальний колектив підготував до свого танцю. Яскраві,  підібрані зі смаком,  відповідали стилю  та образам, які вони створили на сцені.

     У цьому році  суддівська колегія складалася : Каленіченко Н. М., ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 02.11.2014, 22:11 |

Шановне дошкільнятко!

Збирайся в перший клас!

Навчатися цікаво- гімназія зустріне вас.

Тебе уже чекають стежинки ''Букваря'',

Твій клас, і дошка, й парта, й учителька твоя.

      28 жовтня Карлівська гімназія імені Ніни Герасименко гостинно зустріла вихованців дитячих садочків міста Карлівки та їх батьків. Казкові герої, учні 4-их класів  вітали гостей у рідному навчальному закладі, розповідали про шкільне життя, перші до науки кроки, цікаві уроки, екскурсії в музеях гімназії. Запальний танок, весела пісня, мюзикл-казка ''Червона шапочка'' у виконанні четвертокласників викликали шквал овацій усіх присутніх.А потім Домовичок і Лісовичок, виконуючи наказ Короля чарівного замку, провели майбутніх школярів в кабінет музичного мистецтва, де Фея музики зачарувала всіх веселими піснями.Підростаюче покоління існує сьогодні не тільки в часі і реальному просторі, а й у просторі медіа, тому в кабінетах інформаційно- комунікативних технологій малюки познайомилися з технічними засобами навчання (комп'ютерами, інте ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 21.09.2014, 17:20 |

Увага!  Увага!

Оголошуємо результати конкурсу

квіткових композицій

«Заквітчаємо рідне місто!»

 

1 місце – 8-А «Вишита колоссям і калиною…», 11-А «Мальовничі скарби Карлівщини», 11-Б «Квітуча Україна» (герб),

2 місце – 7-А «Осінній Шорох» (Петрової Ольги), 10-Б «Воїни світла на захисті дитинства»,  11-А «За любов до рідної земл вона віддячує скарбами»,

3 місце – 5-А «Квітуча Карлівщина»,  6-Б «Вплітайся, рідна Карлівщино  в єдиний вінок України!», 7-Б «Вкраїна наша – де рушник».

А також відзначаємо такі роботи:

... Читати далі »

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 49 50 »