Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 05.11.2011, 17:44 |

4 листопада 2011  року в гімназії відбулося традиційне свято-конкурс «Вже в вальсі осінь закружляла». Всі з нетерпінням та величезним трепетом у серці чекали на зустріч з надзвичайно красивим і величним танцем. Протягом цілого місяця з усіх куточків нашої школи лунали чарівні мелодії. Кожен знайшов собі справу по душі: хтось працював над постановкою танцю,хтось готував костюми, зачіски, хтось вперше вивчав вальсові кроки, а хтось вже відшліфовував свої вміння. І ось , настав день, коли вони подарували нам, глядачам, свої танцювальні композиції, які вразили своєю красою, майстерністю, елегантністю, ніжністю.
І нехай, можливо, виконання вальсу наших учнів ще далеке від ідеалу, від тих професійних виступів, які бачимо по телевізору, і у юних танцюристів ще  не зовсім витончені та артистичні рухи, але основним є те, що усі присутні відкрили для себе чарівний світ цього вічно молодого, красивого танцю. А головне , що всі ми піднялися на декілька кроків над буденністю та сірістю, доторкнулися до краси серцем, адже це того варте.
Дуже вразили нас композиції вальсу, які підготували учні 11-А класу(I місце), 9-Б та 11-Б(II місце), 9-А і 11-В(III місце).
Тож будемо з нетерпінням чекати на зустріч у наступному році із нашим давнім і водночас  невідомим знайомим-вальсом.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 01.11.2011, 00:30 |

1 листопада розпочинається реєстрація учасників пробного ЗНО, що відбуватиметься на сайтах регіональних центрів оцінювання якості

    Реєстрація учасників пробного тестування буде відбуватися на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти з 1 до 30 листопада, саме ж пробне ЗНО відбудеться 24 та 31 березня наступного року.
   Пробне зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено з усіх навчальних предметів, що є у переліку ЗНО-2012.
Метою пробного зовнішнього незалежного оцінювання є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення тестування.
    Реєстрація учасників пробного тестування здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти через мережу Интернет, шляхом подачі електронної заяви та виконання необхідних дій щодо отримання коду доступу до персональної сторінки учасника пробного тестування, в т.ч. сплати вартості послуг у сумі 84 грн за кожне тестування.
     Про час та місце проведення пробного тестування, учасникам буде повідомлено на персональних сторінках після 20 січня 2012 року.
     Кожен зареєстрований учасник матиме можливість скласти пробні тести не більше, як з двох предметів за власним вибором у відповідності з графіком проведення пробного ЗНО, що буде проведено у дві сесії.
    24 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть тестування з української мови і літератури, біології, фізики, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов. Відповідно 31 березня абітурієнти матимуть можливість пройти пробне ЗНО з історії України, математики, хімії, гео ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 24.10.2011, 18:38 |

Подорож у казку
      Казка – велике таїнство народу, народжене його мудрістю, життям, силою буття.
      Казка вчить, виховує, допомагає стати сильним, добрим, красивим душею.
Казка – світ чарівний і незвичний,
Це справжнє диво, сповнене краси.
Для всіх присутніх, особливо діткам,
Це буде свято, радість для душі!

      За високими горами, за темними лісами, за синіми морями лежить невідома Чарівна Країна, до якої щороку залюбки мандрують учні початкових класів Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко. Уже традиційним у нашій школі стало проведення фестивалю казок. Разом з юними героями діти опиняються у вирі фантазії, світі незвичайних казкових пригод.
      Надзвичайно захоплюючими та музичними були казки 4 – А класу (казка «Коза - дереза»), 4 – Б класу («Закон співжиття»), 2 – Б класу («Іменини у кози Мокрини»).

     

      Вразили своїм артистизмом юні актори 2 – А класу (казка «Червона Шапочка») та учні 3 – А класу (казка «Пан Коцький»).

      

А разом з учнями 3 – Б класу діти опинилися в «Казці про добро», вчилися бути добрими, завжди прийти на допомогу.
Не були байдужими і батьки, які допомогли у виготовленні  декорацій та пошитті& ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 20.10.2011, 17:45 |

  14-16 жовтня до дитячого оздоровчого центра «Маяк»,який знаходиться у селі Головач Полтавського району , з'їхалися козаки та козачки на обласний етап дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»), яка ставить на меті виховання учнівської молоді на традиціях українського козацтва, підвищення рівня спортивної підготовки, організації змістовного відпочинку та загартування школярів.
  У грі взяли участь 18 « роїв» з усієї області , щоб показати свою, козачу звитягу та спритність. Команда «Побратими» гімназії імені Н.Герасименко,представляла Карлівський район. До її складу ввійшли учні 9-А,9-Б, 10-А класів. У перший день змагань, юні учасники намагалися показати, хто є кращим у знаннях та вміннях зі стройової підготовки у виді «Впоряд» та «Ватра «У колі друзів»,конкурсі художньої самодіяльності. Наступного дня діти спробували свої сили на етапі «Пластун»: пройшли смугу перешкод, влучну стрільбу з пневматичної зброї, вміння надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт. А увечері було проведено військово-історичну гру  «Відун» ,щоб виявити знавців історії українського козацтва та сучасних Збройних Сил України. Під час усіх змагань у нашій команді панувала атмосфера взаємодопомоги, поваги та дружньої підтримки.
   16 жовтня відбулося урочисте закриття 7-го обласного етапу військово-спортивної патріотичної гри «Джура». Хоча наша команда не здобула перемогу,проте досягла хороших результатів та гідно представила Карлівський район. А взагалі, в цих змаганнях переможених не було. Перемогли спортивні зусилля, патріотичний дух і дружба, а захід став справжнім святом здорового способу життя і кращих рис українського характеру.
... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 13.10.2011, 17:20 |

Акція «Подаруй бібліотеці книгу»

Тут  книги розумні спокійно живуть 
У тихій величній світлиці
А двері широкі, відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці.


   У шкільній бібліотеці гімназії імені Ніни Герасименко вже стало традицією кожного навчального року з 20 по 30 вересня проводити акцію « Подаруй бібліотеці книгу» та « Тобі, рідна бібліотеко, від вдячних читачів», присвячену Всеукраїнському дню бібліотек.
  По проведенню акції був створений організаційний комітет, складено план проведення. Активом бібліотеки оформлені рекламні оголошення, проводились бесіди з читачами, в яких пояснювалась мета заходу, значення книги і бібліотеки в житті кожної людини, термін проведення акції.
  Першими благодійниками у поповненні книжкового фонду бібліотеки стали учні
7В класу,  2А класу, 4А класу, 1Б класу, 1А класу. Для шкільної бібліотеки були подаровані сучасні, цінні і цікаві книги. Це – « Сучасна дитяча енциклопедія «Україна», « Все про все на світі» , «Моя Україна», « Атлас тварин», казки народів світу, вірші та казки дитячих письменників – земляків.
  У номінації акції « Тобі, рідна бібліотеко, від вдячних читачів» фонд бібліотеки поповнився книгами Роберт Стівенсон « Острів скарбів»  - учениці  7В класу  Мацак Ярослави, М.Гоголь «Вечори на хуторі біля Диканьки» -Думенко Анастасія(5А клас).
Турчак Владислав подарував твори В.Нестайка.
  В бібліотеці організована книжкова виставка «Подарунки наших читачів», де на кожній подарованій книзі кріпиться паперовий ярлик із прізвищами благодійників.
  Оргкомітетом, активом бібліотеки підведені підсумки акції. Серед учнів початкових класів перем ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 30.09.2011, 23:45 |

 Віват, Учителю!
    У переддень свята – Дня Учителя дирекція Карлівської гімназії імені Ніни Герасименко надсилає щирі вітання всім освітянам.
    Наснаги, мудрості, краси! Здоров’я, творчих злетів, невичерпної енергії, довгих, плідних  і щасливих Вам літ! Нехай іскра чуйності, людяності й добра ніколи не згасне у Ваших серцях!
    Живи й твори, Учителю, задля майбутнього держави!

До поки сонце світить з висоти,
Щебечуть птахи, зацвітають квіти,
Ми Вам життям бажаєм твердо йти,
І дням наступним від душі радіти!
Хай щастя завжди супроводить Вас,
Людська повага й шана не минають,
А вашу мрію й працю повсякчас
Лиш визнання вінчають!

Директор гімназії Ірина Рогодченко

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 30.09.2011, 23:38 |

     З 21 по 24 вересня 2011 року я мала честь бути учасником ХІХ Всеукраїнської конференції «Відродженні гімназії України». Ця асоціація об’єднує керівників закладів нового типу на основі  спільності інтересів освітян з усіх регіонів України. ХІХ Всеукраїнська конференція відбулася під гаслом «Парадигми інноваційних перетворень в освітній системі м. Одеси». Президент асоціації ВГУ Ярослав Турянський об’єднав керівників180  навчальних закладів з усіх областей України та Автономної республіки Крим.
     Програма форуму передбачала вивчення інноваційних напрямків у  системі роботи гімназій та ліцеїв  міст Одеси та Іллічівська, неформальне спілкування учасників конференції, відвідування храмів Одеси, національного університету «Одеська юридична академія».
      Освітяни Одещини показали, що високий рівень виховання та освіти учнів їх навчальних закладів забезпечується сучасним обладнанням, використанням новітніх педагогічних технологій, створенням умов для соціалізації учнів, формуванням мотивації на здоровий спосіб життя.
      Вдячна Світлані Мельник (директор гімназії №7), Олександру Слесаренку (директор економічного ліцею) за відкритість, щирість, тепло душі, сердечність у спілкуванні, які прослідковувалися під час роботи у їхніх навчальних закладах.

Директор гімназії Ірина Рогодченко

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 30.09.2011, 22:42 |

22 вересня в нашій школі відбулися вибори  президента та  шкільного парламенту . Ми живемо в молодій державі, яка обрала демократичний шлях розвитку, тому і шкільні вибори проходили на достойному рівні. Передусім, учні подавали свої кандидатури на пост глави школи. Протягом тижня кандидати мали право розповсюджувати свою агітаційну програму, в якій ознайомлювали виборців зі своїм баченням виконання обов’язків президента шкільного самоврядування. Претендентами в президенти стали: Моторний Сергій - учень 11-Б  класу; Калюжний Костянтин - учень 11-В класу; Коновал Дарина – учениця 11-А класу і наймолодшим претендентом стала Ніколаєнко Віра - учениця 9-А класу.
Вибори проходили в шкільному актовому залі . При вході – кожен учень  отримав бюлетень  з прізвищами кандидатів. Перед початком виборів  обрали виборчу комісію, до складу якої входили як учителі, так і учні. Усі кандидати представили себе та розповіли про  свою програму. По завершенню цього, учні зробили свій вибір. Президентом було обрано учня 11-Б класу - Моторного Сергія, та вирішено хто буде представляти шкільний парламент.
Отже, вітаємо новообраного президента з перемогою  та бажаємо йому впровадити політику знань, порозуміння та поваги, яка сприятиме покращенню життя  школи.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 22.09.2011, 18:54 |

Дебати – це гра, яка формує соціальну активність молоді, де команди відстоюють протилежні точки зору,а перемагає той , чия позиція більш аргументована, логічна, переконлива, коректна. Ця гра користується величезною популярністю серед старшокласників, молоді.
9-11 вересня 2011 року у м.Бердянськ,проходив міжнародний дебатний турнір «Бердянський ринг – 2011».Команда Карлівської гімназії у складі Олександра Сутули, Станіслава Могильного, Костянтина Калюжного ( керівник Людмила Мороз),взяли участь у цих змаганнях та зайняли 2 місце серед українського треку, Ставши справжнім відкриттям турніру і справивши неабияке позитивне враження на суддівську колегію, нашій команді вдалося у вибірковому раунді перемогти чемпіонів Київського, Бердянського, Дніпропетровського дебатних турнірів, а в півфіналі – одну з найсильніших команд Полтавської області («Кредо»м.Комсомольськ).І все це змогла команда, яка вперше приїхала на конкурс подібного масштабу.
«Бердянський ринг» залишив багато приємних спогадів, позитивних емоцій. Члени команди зауважили, що вони дуже багато чому навчилися, а саме ораторському мистецтву, вмінню швидко мислити, приймати правильні рішення, збагатилися цінним досвідом не лише у вмінні вести дебати, а й в умінні спілкуватися з людьми.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 15.09.2011, 23:22 |

               «Нащадки козацької слави»
Сила, краса, здоров’я…Їх дає нам належний рівень розвитку фізичної культури та спорту. Гімназія імені Ніни Герасименко завжди славилася своїми спортсменами та досягненнями. Тому стало хорошою традицією на початку навчального року проводити олімпійський фестиваль «Нащадки козацької слави».
8 вересня в гімназії відбулися спортивні змагання, що включали :
-    конкурс емблеми;
-    перекличку девізів;
-    6-7 класи - змагання з футболу;
-    8-11 класи – легкоатлетичні :
а)  підтягування на перекладині (хлопці);
б) згинання рук в упорі лежачи (дівчата);
в) естафета 4 х 50 м;
г) перетягування канату.
... Читати далі »

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 50 »