Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 12.03.2012, 22:30 |


   Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким стало для нас, українців, ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія майже два сторіччя викликає почуття гордості та захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.               
   Напередодні дня народження генія України пройшов районний етап конкурсу читців „Тарасовими шляхами". Наш навчальний заклад представляли кращі декламатори у трьох вікових категоріях: Кохановська Ольга (6-А кл.), Мацак Ярослава (7-В кл.) – молодша;  Криворотько Аліна (9-А кл.) – середня; Коновал Дарина та Сутула Олександр (11-А кл.) – старша. До уваги журі були представлені поезії славного сина України – Тараса Шевченка, його сучасників або твори про Кобзаря. Школярі приємно вразили присутніх своїми здібностями виразного читання, акторською майстерністю, умінням триматися на сцені. Гімназисти гідно виступили, виборовши два перших (Мацак Я. та Сутула О.) і два других (Криворотько А. та Коновал Д.) місця.  Переможці конкурсу 1 березня представляли район на обласному етапі. Хочеться зауважити, що конкуренція була великою (16-30 учасників у кожній віковій категорії!), проте наші декламатори виступили на належному рівні, а Ярославі вдалося привезти додому не тільки сертифікат учасника дійства, а й грамоту за ІІ місце та подарунок.
   Хоч уже століття пролягли між добою Шевченка й нашими днями, але час не віддаляє нас від нього, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності та сили Кобзаревого слова.

                 & ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 08.03.2012, 09:45 |

    Милі, найкрасивіші та найчарівніші !
    Вітаємо Вас зі святом весни - 8 березня. Бажаємо Вам від щирого серця міцного здоров’я, нев’янучої молодості та багато взаємного кохання! Нехай прекрасні почуття зігрівають Ваші серця, а Ви залишайтеся завжди такими ж неповторними якими Ви є зараз.
Від усієї душі приєднуємося  до всіх вітань та поздоровлень, що Ви вже отримали, та ще раз бажаємо здійснення усіх Ваших мрій.
Зі святом Вас, любі жінки!

Земля зітхає ледве чутно
І прокидається від сну...
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.
Це чудо – в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.
Ми Вас вітаємо царівни,
Найкращі, милі, дорогі.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 28.02.2012, 16:03 |

     28 лютого 2012р. Карлівський район зустрічав Всеукраїнську естафету педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи».
     Карлівська гімназія імені Ніни Герасименко як заклад нового типу, у якому колектив працює в інноваційному режимі творчого пошуку, також стала учасником естафети. Педагогічний колектив зустрічав делегацію Пирятинського району Полтавської області,презентували педагогічні інновації, що застосовуються в закладі: сучасні педагогічні технології, експериментальну діяльність, моделювання навчально-виховного процесу.  Виступаючи перед делегацією освітян, директор гімназії Рогодченко І.О. зазначила, що найголовнішими постулатами інноваційних процесів в управлінській діяльності закладу є розроблення нового змісту діяльності закладу: створення  Проекту розвитку, моделі Школи майбутнього, участь і всеукраїнських та міжнародних проектах( українсько-нідерланському «Громадські платформи освітніх реформ в Україні»,українсько-польському «Лідери освітніх реформ»); моделювання (державно-громадського управління : співпраця з громадськістю, розвиток учнівського самоврядування); організація співпраці з вищими навчальними закладами (  ПНПУ ім.. В.Г. Короленка, ПУЕТ).
     Заступник директора з НВР Полтавська Л.П. ознайомила з методичними розробками по реалізації інноваційних технологій педагогічними працівниками закладу.
       Колеги з Пирятинського району ознайомилися з музеями, які діють у гімназії : Бойової слави, Розвитку закладу. Зацікавилися реалізацією експерименту «Формування графічних навичок письма першокласників у зошитах в одну лінію», яку впроваджують у свою роботу педагоги-почотківці :Ляпота Л.О., Штанько О.М.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 17.02.2012, 18:49 |

  У рамках зустрічі з представниками громадської організації «Українська община Санкт-Петербурга «Славутич» у гімназії відбулося справжнє мистецьке дійство. Саме так хочеться сказати про чудовий концерт, на якому виступили володарі гран-прі міжнародного конкурсу тріо бандуристок «Вишиванка»  у складі Тетяни Чугуєвець, Вікторії Бовтік, Олени Шевченко, солістка Полтавської обласної філармонії Лідія Кретова та заслужена артистка України, солістка обласної філармонії Олена Білоконь. Учні, вчителі та гості гімназії були зачаровані, глибоко зворушені виконанням українських народних пісень, майстерністю гри на бандурі. Щемливі й трепетні пісні про дитинство та рідний край звучали так проникливо, що у глядачів на очах з’являлися сльози.  Кожен, хто був у залі, зміг доторкнутися серцем до прекрасного, відчути душею перлину української душі – народну пісню. Учнівський та педагогічний колективи висловили щиру вдячність всім організаторам цієї теплої, родинної зустрічі та побажали творчих злетів, успіхів у всіх починаннях, здійснення мрій та сподівань.
Такий захід надовго залишиться в наших серцях, бо він дарує зустріч з прекрасним, збагачує духовність, виховує любов до рідного краю.

Олена Жура, педагог-організатор

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 17.02.2012, 18:41 |

   13  лютого  2012  року  Карлівська гімназія імені  Ніни Герасименко вітала гостей  із м. Санкт-Петербурга:  Петренка Ігоря Васильовича, голову  ради  громадської  організації  «Славутич» (доцент кафедри  цивільно-правових  дисциплін  Російської  правової    академії  Міністерства  юстиції  Росії), Маламуру  Олега  Вікторовича, заступника  голови  громадської  організації  «Славутич».
   У  складі  делегації  були  почесні  гості  Полтавщини:  Момот  Іван  Михайлович – голова  Полтавської  обласної  ради, Якуба  Сергій  Анатолійович, заступник  голови  Карлівської  райдержадміністрації, Світлик  Петро  Михайлович – голова   Карлівської  районної  ради, Слєпцов  Володимир   Анатолійович – міський  голова.
   «Славутич» - це  громадська   організація  українців  Полтавщини, які  проживають  у  місті  Санкт-Петербург. Сьогодні   налагоджені  зв’язки   між Полтавською  обласною  радою  і  законодавчими  зборами  Ленінградської  області.  У  2011 році  делегація  полтавців  побувала  у  місті  на  Неві.  У  її  складі  й  від  Полтавської  області  в  урочистостях, присвячених святкуванню  дня  народження  М.Гоголя, була  керівник  зразкової  студії  образотворчого  мистецтва, учитель Карлівської  гімназії  Жмак  Вікторія ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 16.02.2012, 17:22 |

   Не побоявшись сильних морозів збірна команда КВК «Віват» взяла участь у зональних змаганнях, які проходили у місті Полтава. Цього року у конкурсі взяли участь сім команд області. Наші ж на чолі з капітаном Сергієм Моторним показали чудовий результат. Зал зривався від реготу, коли команда з’являлася на сцені із своїм виступом темою, якого стала відома на сьогодні подія: підготовка і проведення ЄВРО – 2010. Команда нагороджена сертифікатом про участь у змаганнях, окремі учасники – грамотами. Моторний Сергій визнаний найдотепнішим капітаном, а Кошляк Анастасія – найартистичнішою учасницею.

Ревенко Анастасія 9-В

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 26.01.2012, 18:39 |

   Минули Новий рік, Різдво, Водохреща, а разом із ними й улюблені канікули. Але приємні сюрпризи не скінчилися. На цьогорічних випускників, які старанно навчалися протягом І семеcтру, чекала нагорода. Ще восени стало відомо, що депутат обласної ради О.В.Лелюк планує вручити іменні премії тим одинадцятикласникам, які досягли значних успіхів у навчанні та брали активну участь у громадському житті школи та району.
   21 січня 2012 року учні Карлівського, Машівського, Новосанжарського та Чутівського районів прибули до м.Полтави на церемонію вручення іменної премії, яка відбулася в конференц-залі об’єднання „Полтавагаз". Мені випала приємна нагода та велика честь бути представником нашої гімназії . Урочистості розпочалися з представлення лауреатів, а потім голова правління „Полтавагаз" Ростислав Гринчак вручив дипломи та премії, квіти. Радісно, що Полтавщина має талановитих школярів, адже того дня нагороди отримав 31 учень, у тому числі 5 представників нашого району.
   На старшокласників чекали ще й  солодкий стіл та святковий концерт. Навіть передати словами важко, яка тепла, доброзичлива, дружня атмосфера панувала на цьому заході!
   Додому всі поверталися радісні й захоплені: лунав сміх, не стихали розмови. Ще б пак! Скільки вражень! Для кожного це ще одна перемога, сходинка до успіху.
   Хочеться побажати кожному лауреатові наснаги та успіхів. Особисто мені приємно, що учнівські досягнення відзначаються, адже це додає впевненості в собі. Дякую за турботу та підтримку!
Переконана, що надії, покладені О.В.Лелюком на випускників, обов’язково справдяться.

Пилипчук Маргарита,
учениця 11-В класу

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 19.01.2012, 18:51 |

   18 січня актова зала навчального закладу знову зібрала гімназистів на святкову церемонію – вручення нагороди за Перемогу в Олімпійському фестивалі. Із подарунками до гімназії завітали заступник голови Карлівської райдержадміністрації Якуба С.А., начальник відділу освіти Слєпцова Л.М., начальник служби в справах сім’ї та молоді Карлівської райдержадміністрації Полив’яний І.Б. Новенькі шкіряні м’ячі, тенісні ракетки, книги про розвиток спорту в Україні отримали школярі за спортивні досягнення. Гості вручили почесні грамоти учню 11-Б класу Гостєву Дмитру та учениці 9-А класу Маляренко Олені за Першість в обласному Чемпіонаті з легкої атлетики. Спорт -  це сила, здоров’я, молодість і краса. Нашим школярам є чим гордитися, є з кого брати приклад. Тож до нових спортивних перемог!

Заступник директора по виховній роботі Андрійченко Т.М.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 14.01.2012, 18:47 |

   Уже стало доброю традицією у нашому навчальному закладі вшановувати гімназистів, які проявляють активну життєву позицію, беруть активну участь в різноманітних інтелектуальних конкурсах,спортивних змаганнях, олімпіадах.13 січня у актовій залі було знову гамірно, радісно, весело.Тут звучали пісні, красиві слова вітання, адресовані членам шкільної команди,дебатерів «Дайвери». Вони взяли участь у всіх етапах дебатних турнірів і показали високі результати: III місце в обласних змаганнях(м. Кременчук ,2011р.), II місце у міжнародному турнірі (м. Бердянськ) та I місце в обласних змаганнях (м. Полтава, 2012р.). Наказом директора гімназії члени команди Васько Владислав, Калюжний Костянтин, Григоренко Максим, Сутула Олександр, Копилець Андрій, Могильний Станіслав нагороджені почесними грамотами, їм винесено подяки із занесенням в академічні книжки та особові справи.Діти дякували мудрому керівнику, організатору, учителю,наставнику Мороз Людмилі Миколаївні, яка впевнено вела ,команду, долаючи всі перешкоди, до перемоги.

Заступник директора по виховній роботі Андрійченко Т.М.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 11.01.2012, 19:18 |


   Нещодавно, а саме 4-5 січня, на базі Полтавського юридичного інституту Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбувся обласний  дебатний турнір у Полтаві. Під час зимових канікул, коли однолітки відпочивали, дебатери займались звичною і до того ж улюбленою справою – дискутували, аргументували свої позиції з приводу загальної теми турніру: «Культура різноманіття». Вона передбачає обговорення проблем протидії ксенофобії, расизму і дискримінації. Гра відбувалася за Всесвітнім форматом шкільних дебатів (World Schools Debate Format).
   Я, Григоренко Максим, учень 10 класу Карлівської гімназії, та моя у команда «Дайвери» у складі Калюжного Костянтина – учня 11 класу і Васька Владислава – учня 10 класу, пройшли нелегкий шлях і здобули перемогу у фінальній грі, де змагалися з командою «Альянс» Полтавської загальноосвітньої школи  I-III ступенів №26 .
    Ми залишилися дуже задоволеними, емоції та враження нас переповнювали. Загальна атмосфера, спілкування, ігри, сам рівень проведення не можуть не вражати. Наша команда отримала безцінний досвід, цікавих ігор, які приносять задоволення, а також масу позитиву від самого спілкування з нашими друзями-колегами, всебічно розвиненими особистостями – дебатерами-початківцями. Хотілося б відмітити об’єктивних та компетентних суддів.
    Висловлюємо подяку, всім хто нас підтримував, суддям турніру , організаторам, а особливо нашому керівнику – Мороз Людмилі Миколаївні, яка доклала чималих зусиль, щоб нас підготувати, також  Калюжній Аліні, Ніколаєнко Вірі, Шестун Лілі, Кошляк Анастасії які безпосередньо підтримували нас на турнірі, та дебатному клубові «Омега», члени якого також сприяли та допомогали на ... Читати далі »

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 49 50 »