Меню сайту

Головна сторінка Гімназія сьогодні Доступ до публічної інформації Навчальний процес Історична довідка Методична робота Профком Самоврядування ЗНО та ДПА Безпека життєдіяльності Екскурсія гімназією

Освітні новини

педпреса

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

НАЙБЛИЖЧІ СВЯТА

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ГІМН ГІМНАЗІЇ

Браузер для сайту

Наш сайт адаптований під браузери:
У випадку некоректної роботи сайту, оновіть ваш браузер та Adobe Flash Player до останньої версії!

МІНІ - ПРОФІЛЬ

Добрий день, Гість
Гість, ми раді Вас бачити.

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Нас відвідали

Головна » Архів матеріалів
ДодавАвтор: Ольга_Михайлівна | ДатаДата: 06.06.2013, 17:53 |

     05. 06. 2013  у таборі з денним перебуванням « Сонячний», що діє в Карлівській  гімназії імені Ніни Герасименко ,проведено цікавий, змістовний театралізований  виховний захід « Правила дорожнього руху знай - про безпеку життя свого дбай!»
    Під час проведення заходу діти розгадували загадки  про дорожні знаки,грали в ігри, розглядали ситуації за технологією
 « Дискусії»,проходили тестування на знання правил  руху пішоходів,переглянули цікаві презентації, мультфільми. До учнів в гості завітали казкові герої , які у доступній ,цікавій формі розповіли  чому треба добре знати правила дорожнього руху та завжди виконувати їх.
     Діти познайомились з дорожньою розміткою й дорожніми знаками,що позначають місце зупинки пасажирського транспорту, вивчили правила користуванням громадським транспортом,розширили уявлення  про те,  хто такі пасажири.
Захід підготували та  провели учителі початкової школи Штанько О.М. та Федорусь М. Б.

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 30.05.2013, 19:10 |

    Останній дзвоник - це символ закінчення навчання, веселе і сумне свято одночасно. Начебто зовсім недавно ми боязко і невпевнено увійшли в перший клас і у нас усе було попереду: перша вчителька, перший дзвінок, перше прочитане слово, перші радощі й прикрощі. А тепер дзвенить «Останній дзвінок» і йдуть у минуле довгоочікувані дзвінки на перерви, щоденники успішності, батьківські збори…Як стрічка кіно, закінчуються безтурботні шкільні роки, що подарували нам багато незабутніх днів.  І ось, ми вирушаємо у самостійне доросле життя , тож дуже хочеться , щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками.
    Сердечно дякуємо вчителям за вашу самовіддану працю, за турботу і знання, які ви віддаєте своїм вихованцям, за вічний неспокій, невпинний творчий пошук та педагогічну мудрість. Бажаємо Вам життєвих сил і натхнення. Щиро зичимо, аби вогонь творчості та любові до власної професії ніколи не полишав ваших сердець, а всі майбутні задуми та справи повнились світлом, красою і добром!
    Усім школярам бажаємо гарного відпочинку та яскравих вражень. Нехай чекають Вас попереду нові вершини та нові досягнення!
Васько Владислав учень 11-Б класу

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 12.05.2013, 02:00 |

Дорогі наші матусі!
    Прийміть найщиріші вітання з ніжним, ласкавим і світлим для всіх святом - Днем матері! Нехай посмішки яскравими зірочками сяють у ваших очах, а заповітні бажання виконуються, немов за помахом чарівної палички! Ми хочемо, щоб слова: «Моя мама найкраща! ! І я люблю її дуже-дуже !»звучали не тільки у свято, а й кожного дня.
   Тож, бажаємо , щоб Вас завжди оточували турботою близькі люди, а  здоров'я з роками не підводило і щоб Ви були по-справжньому щасливі ! Зі святом, рідні!

ТІЛЬКИ МАМА
Де шкарпетки татуся,
Окуляри дідуся,
Де сестрички рукавичка
... Читати далі »

ДодавАвтор: Олена_Павлівна | ДатаДата: 09.05.2013, 18:36 |

    Завітала на нашу землю весна і своїм цвітом оновила її. Усе навкруги ожило, наливається красою. Саме з весною приходить до нас велике свято. День Перемоги – одне з найвизначніших свят для України та для кожного з нас. Воно символізує перемогу добра над злом, майбутнього над минулим, життя над смертю.
     Усе менше залишається людей, які наближали перемогу, людей, котрим пощастило пройти через пекло і дожити до світлого Дня Перемоги. Напередодні свята  учні початкових класів гімназії імені Ніни Герасименко зустрілися з ветераном Великої Вітчизняної війни Соловйовим В.В. На його грудях сяяли медалі. У його мудрих очах, у благородній сивині  діти бачили нестримну енергію. Спогади Василя Васильовича  про основні події Великої Вітчизняної війни, про славний шлях своїх бойових побратимів та найбільш значимі моменти фронтового життя нікого не залишили байдужими.    У ході зустрічі діти задавали питання ветерану, читали вірші про Велику Вітчизняну війну. Гарна пісня завжди була вірним помічником бійця. З нею він відпочивав у короткі години затишшя, згадував рідних та близьких. Тому на зустрічі, звичайно, звучали воєнні пісні. Присутні мали змогу поспілкуватись, зробити фото на згадку. Шлях до Перемоги був дуже тяжким. Він проходив через окопи і партизанські ліси, через підпілля і застінки гестапо. З цікавістю малята переглядали документальний фільм про  тяжкі роки війни.
      Це вони, ветерани війни,  відстояли для нас мир на землі, подарували те, що здається зараз зовсім звичним: спокійний світанок, мирне синє небо, ясне сонце, наше дитинство.

      http://karl-gymnasium.at.ua/class_visti/5071196.jpg ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 09.05.2013, 02:20 |

Знову вічний вогонь обпікає серця.
Знову спогад далекий приносить неспокій.
Бо дорогам воєнним немає кінця,
Бо приходять до Вас побратими крізь роки,
Забираючи друзів в останній політ,
Щоб по їхніх стежках вже онуки ходили...
Тільки вічний вогонь об’єднує всіх,
Щоб вклонитися Вам і солдатським могилам.

    У цей славний травневий день ми, молоде покоління, хто знає про страшні буремні роки Великої Вітчизняної лише з історії, фільмів, художніх творів, низько схиляємо голови перед тими, чиє життя забрала війна, з глибокою шаною доземно вклоняємося ветеранам, які на своїх плечах винесли весь тягар лихоліття та підняли країну з руїн у повоєнні роки.
... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 08.05.2013, 11:19 |

    Другий день Великодня  карлівчани відзначили святом «Воскресни, Писанко!».  Уже 10 років як живе ця традиція, започаткована в знак пошани до видатного майстра нашого краю І.О.Ніколаєвського.  Гімназія продовжує справу, започатковану митцем.
Юні художники  зі зразкової студії образотворчого мистецтва опанували  ази створення традиційних оберегів і продемонстрували свої вміння на майстер-класі з писанкарства. Залучитися до цікавого дійства могли всі бажаючі. Дітлахи по черзі виводили кумедні кривульки восковим писачком. Залюбки допомагали їм у цьому Здір Дана, Велика Світлана, Токар Дар’я , Тарасенко Анастасія та керівник студії Жмак Вікторія Валентинівна. 
   До речі, 25 квітня Здір Дана й Велика Світлана  продемонструвала  майстер-клас  на обласному семінарі,  присвяченому Великоднім традиціям. Дівчата були відзначені грамотою ПНПУ імені В.Г.Короленка.
   На концерті  учні  гімназії показали багатий спектр своїх обдарувань. Адже наші вихованці і співати, і танцювати вміють. А яка багата виставка була в цьому році! Недарма  свято відзначає 10-літній ювілей.  Земляки й гості міста із задоволенням розглядали різноманітні вироби декоративно-вжиткового мистецтва , виготовлені гімназистами у співпраці з батьками та вчителями.  Особливо активними були учасники з початкових класів. Цілі родини «чаклували» у вирі мистецтва…  
   Навіть у дорослих скептиків окремі роботи викликали здивування та захоплення. Не будемо перераховувати,  які композиції були представлені – про все чудово розкажуть світлини… Спасибі усім, хто задля г ... Читати далі »

ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 30.04.2013, 13:01 |

     23 квітня в РБК відбулося свято гімназії «Смарагдові самоцвіти», на якому навчальний заклад збирав шкільний урожай, який цьогоріч був надзвичайно щедрим: 38 перших, 22 других, 14 третіх місць на районному, уперше за останні роки – 19 призових місць на обласному етапі предметних олімпіад та конкурсі імені П.Яцика, 1 призове місце з правознавства на Всеукраїнському етапі : учениця 10-А класу Ніколаєнко Віра, наставник Мороз Л.М. – ось результат спільної діяльності гімназистів та їх наставників –учителів.
    Окрім того, 10 школярів –учасники обласного етапу конкурсу науково-дослідних робіт МАН, з них одна учениця – Ніколаєнко Віра, 10-А клас - зайняла І місце, два учні –Кошляк Анастасія, Бобрицький Сергій, 10-А,  – ІІ, один- Яковлєв Владислав, 11-А клас – ІІІ місце.
     Ми гордимося тим, що наш навчальний заклад у цьому навчальному році по підсумках результатів зовнішнього незалежного оцінювання п’яти років увійшов до десяти кращих навчальних закладів Полтавської області, отримавши Сертифікат якості.
  21 учень отримав грамоти, спонсорські премії та подарунки в номінаціях: «Інтелектуальна обдарованість» (Ніколаєнко Віра, Яковлєв Владислав, Домаренко Ольга, Бобрицький Сергій, Кошляк Анастасія, Палатай Дар’я, Шуть Анна, Шпак Олександра, Ревенко Анастасія, Григоренко Максим, Косик Дмитро, М’ясоїд Алла, Бобрицький Володимир); «Соціальна обдарованість» (Бобрицький Сергій,  Ревенко Анастасія); «Спортивна обдарованість» (Погорєлов Андрій, Моторна Юлія); «Золотий голос гімназії» (Кохановська Ольга); «Золота палітра» (Здір Дана); «Юний декламатор»(Мацак Яро ... Читати далі »

ДодавАвтор: Олена_Павлівна | ДатаДата: 28.04.2013, 21:27 |

     Участь у районних конкурсах чи змаганнях – то для мене завжди справа відповідальна і серйозна. Хоча і почесна, адже доводиться представляти не  лише себе, а й класний колектив, усю гімназію.
Отак трапилось і з захистом науково-дослідницького проекту. Для його виконання довелось залучити з піврайону!  Тему ми з класоводом, Ларисою Олексіївною, обрали ще у 2-му класі. Трапилось це досить випадково. Якось мене зацікавило зображення на одній  давній монеті. На  перший погляд, зображений на ній герб дуже нагадував наш, Карлівський.  Але Лариса Олексіївна розповіла, що раніше кожна королівська родина мала свій герб. Та навіть не дуже знатні сім’їрозрізнялись таким своєрідним «паспортом». І мені так закортіло мати свій родинний герб! Звісно, його у нашій сім’ї ніколи не було. Тому довелось зануритись у закони геральдики (це така наука про створення гербів), вивчати, наскільки можливо глибше, свій родовід.  Мама з татом допомогли дібрати і скомпонувати необхідні елементи. Працівники історико-краєзнавчого музею розповіли про герби колишніх власників Карлівського маєтку. Наш місцевий герольд, автор герба Карлівського району, міський голова Володимир Анатолійович Слєпцов поділився секретами власної роботи. А як завзято підтримали мене однокласники! Разом ми створювали родинну символіку кожного, хто забажав…
     Отак, сторінку за сторінкою, ми писали роботу, яку я мав честь представити на розгляд поважного журі 12 квітня цього року.  Лише 10 хвилин отримував кожен учасник, аби розповісти про свій шлях досліджень. Загалом було 16 проектів з усіх шкіл району. Але наш вирізнявся як новизною ідеї, так і ... Читати далі »

ДодавАвтор: Яніна_Володимирівна | ДатаДата: 18.04.2013, 20:58 |

   З 15. 04. По 19.04. 2013 року в гімназії стартував фестиваль « Смарагдові самоцвіти».Програма фестивалю дуже насичена та різноманітна.
   У понеділок , 15.04. свою яскраву палітру розкрив виставковий центр«Світ у дитячих долонях», де  демонструвалися дитячі малюнки та фотороботи. У цей же день проходило нагородження гімназистів у номінації  «Інтелектуальна обдарованість».
   Вівторок, 16.04. – день вишиванки. Учні та вчителі школи  започаткували традицію цього дня одягати українську вишиванку ,як символ любові та поваги до свого рідного краю, до  традицій ,культури української землі.   Глядачі  мали змогу насолодитися виставкою народних ремесел та вишитих українських  рушників «У рушниках- душа Карлівщини». Цього дня у актовій залі відбулося нагородження кращих гімназистів у номінаціях «Спортивна обдарованість» та «Технічна обдарованість».
   У середу, 17. 04., відбулося свято « Бенефіс творчих обдарувань», на якому вшановували кращих у номінаціях  Золота палітра»,«Золотий голос гімназії», «Кращий декламатор» , «Соціальна обдарованість».
   Наступного дня , 18.04., виставка виробів « Великодню присвячується» порадувала всіх любителів писанкарства та народної  творчості.Надзвичайно красиві, майстерні , оригінальні вироби стали окрасою фестивалю. 
Фінальним акордом  стало загально гімназійне свято « Смарагдові самоцвіти», що відбулося в РБК.
ДодавАвтор: Владислав_Васько | ДатаДата: 05.04.2013, 18:34 |

Шановна Ірино Остапівно!
     Прийміть наші щирі слова поздоровлення!Від усієї душі бажаємо Вам міцного здоров’я, удачі, справжнього людського щастя. Нехай здійсняться всі ваші творчі задуми, а гарний настрій додає наснаги на професійній ниві.
На незбагненному цім світі,
Де на долоні все, як є -
Вам День народження привітно
Сьогодні руку подає.
В цей день Вас щиро привітають
Колеги, друзі і рідня.
Здоров'я, щастя побажають
І море радості щодня.
Від нас прийміть дарунок щирий:
Троянди у рясній росі,
Палкого сонця поцілунок,
Весну у всій своїй кра ... Читати далі »

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 49 50 »